Infinity logotype

Fondacija

Infinity News Page
Infinity News Page scroll
Single News Image
PROKids festival u Dječijoj nedjelji: Mališani i ove godine posjetili pet planeta

U prethodne dvije godine uspio je da oduševi mališane svojim šarenilom i bogatim sadržajima, a zabave nije falilo ni u ovogodišnjoj Dječjoj nedjelji. Treći PROKids festival u Banjaluci u organizaciji kompanije Prointer ITSS obogatio je i uljepšao sedmicu posvećenu djeci, iako je ove godine zbog poštovanja svih epidemioloških mjera bio malo drugačiji.

Organizatori su se potrudili da to „drugačije“ zapravo bude nešto sasvim novo, o čemu svjedoči i moto festivala „Naša mašta nas vodi u nebo“. Uz pomoć mašte i kvalitetno osmišljenih sadržaja, mališani su za samo pet dana, od 6. do 10. oktobra, zaista sligli do neba, tačnije - na čak pet planeta.

Prva od njih – Planeta umjetnosti, ove godine se spustila u Dječje pozorište Republike Srpske, a organizator je klincima poklonio 500 karata za predstave 19. Međunarodnog festivala za djecu. PROKids je obezbijedio i projekcije na Planeti nauke koja se smjestila u Planetarijum Prirodno-matematičkog fakulteta, a osim toga mališani su mogli da obiđu i tamošnji Terarijum i Akvarijum.

Bolnica za bubamare bila je „instalirana“ na Planeti zdravlja i namijenjena najmlađima, jer su edukativne radionice o zdravlju bile održane u tri banjalučka vrtića. U vrtiće se, kao gost iznenađenja, pravo sa Planete zabave spustio i Fazonko sa maskotama, a posljednjeg dana festivala mališani su mogli da otputuju i na Planetu sporta. U dvorani Obilićevo u saradnji sa OKK Feniks održan je promo čas  košarke kojim je, ujedno, najavljena besplatna škola „Mini basket za sve“ za narednu godinu u pet osnovnih škola.